RVS schroeven

Roestvrij stalen schroeven zijn schroeven die zeer roestbestendig zijn. Ze zijn ideaal om buiten te gebruiken, omdat ze tegen alle weersomstandigheden kunnen. Bij Schroef.nl vindt je verschillende types RVS schroeven.

Ga direct naar:

Een selectie van onze roestvrij staal schroeven 

Veelgestelde vragen over RVS schroeven

Wat zijn roestvrij stalen schroeven?

Roestvrijstalen schroeven zijn, zoals de naam al zegt, schroeven die zeer roestbestendig zijn. Eigenlijk past de naam RoestVast staal beter, een RVS schroef kan namelijk nog steeds kunnen roesten. Om het over RVS te mogen hebben moet de schroef voor minimaal 11% uit chroom en maximaal 1,2% uit koolstof zijn samengesteld. Er zijn verschillende gradaties RVS. Hoe hoger de gradatie, hoe meer de schroef bestand is tegen roest. Een A2 RVS schroef zal dus sneller gaan roesten dan een A4 RVS schroef.

Welke voordelen hebben RVS schroeven?

Het grootste voordeel van Roestvrij stalen schroeven is dat ze niet snel roesten. Hierdoor zijn ze goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en dus zeer geschikt voor klussen buitenshuis. 

Het komt echter nog wel eens voor dat de schroef toch gaat roesten. Dit komt in de meeste gevallen omdat het verkeerde gereedschap gebruikt is. Wanneer het gereedschap niet goed past dan raakt de schroefkop beschadigd. Als de schroef hierna blootgesteld wordt aan vocht dan zal hij toch gaan roesten. Gebruik dus altijd de juiste schroevendraaier of het juiste schroefbitje. Dus voor een RVS schroef Torx-25 gebruik je een Torx-25 bitje en voor een Pozidriv-1 schroef gebruik je een Pozidriv-1 schroevendraaier.

Welke Roestvrij stalen schroef moet ik gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten roestvrij staal schroeven. Welke soort je nodig hebt is afhankelijk van de klus. Voor het bouwen van een vlonder gebruik je namelijk andere schroeven dan voor het vastleggen van golfplaten. Naast dat het belangrijk is om het juiste type schroef te kiezen, is het ook belangrijk dat de schroef de juiste lengte en dikte heeft. Om je te helpen de juiste roestvrij stalen schroef te vinden hebben wij hier een overzicht gemaakt.

Wat is het verschil tussen verzinkte schroeven en RVS schroeven?

Een verzinkte schroef is een stalen schroef waar een laagje zink op aangebracht is. Verzinkte schroeven zijn sterker dan RVS schroeven. Echter, als het laagje zink beschadigd raakt kunnen ze wel sneller gaan roesten. Hierdoor is er een kans dat de schroef verzwakt en afknapt. Roestvrij stalen schroeven zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor zijn ze beter geschikt om buiten te gebruiken dan verzinkte schroeven.

Een andere optie voor outdoor klussen is om schroeven met een anti-roest coating te gebruiken. Dit zijn stalen schroeven die gecoat zijn met een speciale laag waardoor ze roestbestendig zijn geworden. Hierdoor hebben ze de sterkte van een verzinkte schroef, met de roestbestendigheid van een Roestvrij stalen schroef.

 

RVS schroeven bestellen doe je bij Schroef.nl!

Wanneer je Roestvrij stalen schroeven koopt bij Schroef.nl geniet je van de volgende voordelen:

  • Uitgebreid assortiment schroeven, zo vind je altijd het juiste bevestigingsmateriaal voor jouw klus.
  • Handige tips en klushulp zodat jij je klus op professionele wijze uit kan voeren.
  • Gratis verzending boven de €50,-.
  • 30 dagen bedenktijd en retourmogelijkheid.
  • Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!