done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

Corrosiebestendigheid van schroeven

Voor buiten klussen worden vaak schroeven gebruikt die snel roesten. Een verroeste schroef ziet er niet alleen niet mooi uit, maar hij verzwakt ook de houtverbinding. Dit verpest al je harde werk. Gelukkig zijn er goede alternatieven, zoals outdoor schroeven of RVS schroeven. Schroef.nl legt uit hoe de corrosiebestendigheid van schroeven getest wordt en welke schroeven je het best buiten kunt gebruiken

Ga direct naar outdoor schroeven

Hoe meet je roestwerendheid?

Hoe roestwerend (oftewel: corrosiebestendig) een schroef is wordt getest met een zoutsproeitest. Hierbij worden schroeven in een speciale kast gehangen waar ze constant met zoute nevel besproeid worden. Zo wordt het corrosieproces versneld en kan de atmosferische corrosiebestendigheid getest worden. De schroef wordt besproeid totdat hij gaat roesten. Hoe lang het duurt totdat de schroef gaat roesten is daardoor een maat voor de corrosiebestendigheid. In de video wordt uitgelegd hoe een zoutsproeitest werkt.

Test resultaten

Uit de test blijkt dat elektrolytisch verzinkte spaanplaatschroeven al na 100 besproeien met zoute nevel compleet doorgeroest zijn. Voor thermisch verzinkte spaanplaatschroeven duurt dit ongeveer 300 uur. Een schroef van RVS A2 begint na ongeveer 1000 uur beneveling te roesten op de schroefdraad. De Ivana buitenschroeven en Dynaplus schroeven komen het beste uit de test naar voren. Deze schroeven hebben een speciale outdoor coating, waardoor ze beter bestand zijn tegen corrosie. Na 1000 uur besproeien met zoute nevel zijn ze nog compleet roestvrij

Ivana Buitenschroeven met AR coating

De Ivana Buitenschroeven met AR hebben een hoogwaardige duplex-coating. De elektrolytisch verzinkte schroeven zijn voorzien van drie organische toplagen die de stalen schroeven beschermen tegen corrosie. In een zoutsproeitest geeft dit tot wel 1.000 uur een roestvrij resultaat. En omdat de schroeven zijn gemaakt van gehard staal, zijn ze veel sterker als RVS schroeven. De TX-aandrijving zorgt voor een stevige grip tijdens het indraaien en verkleint de kans op het beschadigen van de coating. Van Ø 3.5 tot en met Ø 5.0 hebben de schroeven dezelfde TX-20 aandrijving, dit voorkomt het onnodig veel wisselen van bitjes tijdens de klus. Om het splijten van het hout tegen te gaan zijn de schroeven voorzien van een voorborende snijpunt. Daarnaast zorgen de freesribben onder de kop voor een mooie verzinking in het hout. Vanaf een lengte van 40 mm zijn de schroeven met deeldraad uitgevoerd; dit trekt het hout beter aan bij hout-op-hout verbindingen.

Dynaplus AR Coating

De DynaPlus schroeven met AR coating laten alleen een lichte roestplek zien na 1500 uur in de zoetsproeitest. Dit is een groot verschil, vergeleken met verzinkte schroeven die na 100 uur al compleet verroest zijn. De reden dat de DynaPlus schroeven zo goed uit de test komen is omdat deze schroeven een AR coating hebben, anti roest coating.  De gecoate schroeven zijn zeer roestbestending en hebben de allerhoogste corrosiviteitsklasse; C4. De AR-coating is opgebouwd uit drie dunne laagjes organische coating bovenop de elektrolytische zinklaag wat zorgt voor een zeer goede hechting. Mocht de coating toch licht beschadigd raken bij het inschroeven? Geen probleem; de coating kan kleine beschadigingen zelf herstellen waardoor de AR-coating een permanente corrosiebescherming biedt aan de schroef.

De beste schroeven voor buiten!

- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €12,44.Huidige prijs is: €11,19.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €47,55.Huidige prijs is: €42,80.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €52,11.Huidige prijs is: €46,90.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €50,53.Huidige prijs is: €45,47.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €6,87.Huidige prijs is: €6,18.
- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €22,71.Huidige prijs is: €18,17.
- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €15,75.Huidige prijs is: €12,61.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €101,54.Huidige prijs is: €91,39.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €37,44.Huidige prijs is: €33,70.
- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €13,75.Huidige prijs is: €11,00.