Het indraaigemak van schroeven

Test 1: Meten van indraaiweerstand

De eerste manier om het indraaigemak van schroeven te testen, is door het meten van de indraaiweerstand. De indraaiweerstand van de schroef wordt gemeten in Newton meter, welke de kracht meet die nodig is om de schroef in te draaien.

Hoe lager het aantal Newton meter, des te lager de indraaiweerstand van de schroef is en dus des te makkelijker de schroef ingedraait kan worden. 

Testresultaten

Spaanplaatschroef: Weerstand van 2,82 Newton meter

Spaanplaatschroef met voorboor snijpunt: Weerstand van 3,23 Newton meter

DynaPlus universeel schroef: Weerstand van 1,45 Newton meter

Uit deze test blijkt dus dat de DynaPlus universeel schroef de laagste indraaiweerstand heeft, wat betekent dat deze het gemakkelijkste ingedraait kan worden. 

Test 2: Slipkoppeling op de boormachine

De slipkoppeling op de boormachine gaat zijn werk doen, wanneer de indraaikracht te hoog wordt. Een schroef met een hoge indraaiweerstand activeert de slipkoppeling, hierdoor wordt het boren gestopt en wordt de schroef niet volledig ingedraait. Uit testen blijkt dat dat enige schroef die de slipkoppeling niet activeert de DynaPlus schroef is. De andere twee spaanplaatschroeven (standaard en met voorboor snijpunt) activeren beide de slipkoppeling, doordat zij een hoge indraaiweerstand hebben. 

DynaPlus Schroeven

De indraaiweerstand van DynaPlus schroeven zijn erg laag. Dit komt door het unieke ontwerp van de schroef in combinatie met een transparant smeermiddel over elke schroef.

Door de lage indraaiweerstand komt er veel minder kracht op de bit te staan, waardoor het inschroeven veel gemakkelijker gaat en er minder last is van het cam-out effect.

Ook gaat de accu van de boormachine veel langer mee, waardoor er meer schroeven op een acculading ingdraait kunnen worden.