done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

De uittrekwaarde van een schroef bepaalt hoeveel schroeven er nodig zijn om een stevige houtconstructie te maken. Heeft een schroef een lage uittrekwaarde, dan betekent dit dat de schroef de houtverbinding minder goed bij elkaar houdt en er dus meerdere schroeven nodig zijn voor een stevige houtconstructie. Wanneer een schroef een hoge uittrekwaarde heeft, dan maakt de schroef een stevig houtverbinding en zijn er dus minder schroeven nodig een eenzelfde stevig resultaat.

Trekproef

De uittreksterkte wordt gemeten tijdens een trekproef. Bij een trekproef wordt de schroef in een speciale houder in het hout geschroefd. Vervolgens pakt een meetapparaat de houder vast. Door te draaien wordt de houder met schroef uit het hout getrokken. Het meetapparaat meet hoeveel kracht er nodig is om dit te doen. Als er meer kracht nodig is, betekent dit dat de schroef een stevigere houtverbinding maakt.

Uittreksterkte testresultaat

In de video zie je hoe Dynaplus een trekproef uitvoert. Uit hun test blijkt dat een standaard spaanplaatschroef een uittreksterkte heeft van 3,8 newtonmeter. Daarentegen heeft een Dynaplus schroef een uittreksterkte van 5,04 newtonmeter. Dit betekent dat de schroeven van Dynaplus houtverbindingen beter bij elkaar houden, waardoor je minder schroeven hoeft te gebruiken.

Welke schroeven hebben een hoge uittrekwaarde?

Tellerkopschroeven zijn sterke schroeven met een hoge uittrekwaarde. Dit komt door de zogenaamde ‘wokkel’ die op de schroefdraad zit. Deze wokkel vergroot het aantrekeffect bij hout-op-hout-verbindingen. Tellerkopschroeven zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden van houten balken en dragende houtconstructies. Door de grote tellerkop hebben ze bovendien een groot draagvlak en klembereik. Met een tellerkopschroef kun je dus met zekerheid een stevige houtconstructie maken!

Een nadeel van de tellerkopschroef is dat hij door de grootte van de tellerkop niet altijd past. Gelukkig vind je bij Schroef.nl schroeven met allerlei verschillende koppen van professionele kwaliteit. Zoals de cilinderkopschroef voor binnen en buiten, of de plat verzonken kop schroef voor binnen en buiten. Om je hout-op-hout verbinding zo sterk mogelijk te maken raden wij aan om een schroef met deeldraad te gebruiken. De deeldraad zorgt er namelijk voor dat het te bevestigen deel stevig op het onderliggende deel bevestigd wordt.

- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €96,63.Huidige prijs is: €86,96.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €15,34.Huidige prijs is: €13,81.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €17,86.Huidige prijs is: €16,07.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €21,76.Huidige prijs is: €19,58.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €18,38.Huidige prijs is: €16,54.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €15,75.Huidige prijs is: €14,18.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €61,06.Huidige prijs is: €54,95.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €121,11.Huidige prijs is: €109,00.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €201,84.Huidige prijs is: €181,66.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €106,21.Huidige prijs is: €95,59.