done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

Hoe plaats ik zelf deurbeslag?

Deurbeslag heeft een prominente plek in huis, want hoe vaak per dag worden de deuren wel niet gebruikt? Deurkrukken, schilden en rozetten, het valt allemaal onder de noemer deurbeslag en het geeft allemaal zijn invloed op de uitstraling van je deuren in huis. Of je nou van modern houdt of liever voor een landelijke look gaat, het juiste deurbeslag helpt je bij het bereiken van het gewilde resultaat. 

Het plaatsen van deurbeslag is een nauwkeurige klus, maar is goed uit te voeren door een ervaren doe-het-zelver. Met onderstaand stappenplan, bevestig je zo jouw nieuwe deurbeslag.

Wat heb ik nodig om deurbeslag te plaatsen?

Deurbeslag plaatsen – stap voor stap

Meet de doornmaat – de afstand van de voorplaat van het slot tot het midden van het krukgat. Bepaal daarna de afstand van de onderkant van de deur tot het krukgat. Standaard is deze 1050 mm. Markeer op de deur waar de twee afstanden elkaar kruizen.

Nieuwe deur: Voorbereiding voor het plaatsen van deurbeslag

  1. Boor op het afgemeten punt een gat ter grootte van 5mm. Maak hierna het gat groter, tot 12 mm, door deze te boren met een houtspeedboor. 
  2. Plaats en monteer het slot in de deur. U kunt deze vastdraaien met een schroevendraaier of schroefmachine.
Plaatsing van het deurbeslag: voor nieuwe en bestaande deuren
  1. Steek de verbindingsstift door het slot en zorg dat het aan beide kanten even ver uitsteekt.
  2. Schuif de deurkrukken (en eventueel de rozetten) over de verbindingsstift, zorg ervoor dat de deurkrukkenset  horizontaal staat. Teken met een potlood de boorgaten af. 
  3. Verwijder de deurkrukken (en rozetten) en boor de afgetekende gaten met een 5 mm boor. 
  4. Plaats de deurkrukken en rozetten weer op de verbindingsstift en zet de deurkrukken vast met patentbouten en beslagschroeven. 
  5. Controleer of het nieuwe deurbeslag goed vast zit en netjes horizontaal staat. Gebruik de deurkruk een aantal keer om te voelen of de deurkruk goed blijft zitten. Wanneer het deurbeslag nog te los zit, is het beste om dit direct vaster te zetten zodat beschadigingen voorkomen kunnen worden. 

Gebruik het juiste bevestigingsmateriaal

Voor het plaatsen van deur- en of raambeslag, raden wij de beslagschroeven aan. De beslagschroeven zijn speciaal ontwikkeld voor het bevestigen van deur- en raambeslag en voor het eenvoudig afstellen van scharnieren. De schroeven hebben een kleine kop, en breken minder snel.
De kop van de beslagschroeven hebben een speciale platte vorm, zodat deze schroeven mooi verzinken in de schroefgaten van scharnieren en beslag. Ook heeft de kop van de schroef geen freesribben, daardoor is er geen kans op beschadiging van het beslag. De beslagschroeven zijn uitgevoerd met een voorborende punt, waardoor voorboren niet nodig is en splijten van het hout voorkomen wordt.

Tips voor het vinden van deurbeslag

Je wilt nieuw deurbeslag plaatsen of je krijgt nieuwe deuren waarop deurbeslag geplaatst moet worden, maar je hebt nog geen deurbeslag gevonden? Neem dan eens een kijkje bij:

  • Van Dijk IJzerhandel biedt een ruim assortiment deurbeslag aan. Van modern, tot klassiek, je vindt alle soorten deurbeslag bij Van Dijk IJzerhandel. 
  • Boerenbeslag Ben je op zoek naar een nostalgisch en klassiek deurbeslag? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Boerenbeslag. 
  • Deurklink.shop heeft deurbeslag voor iedere stijl! Of je woning nou modern, retro of landelijk is: een passend deurbeslag vind je bij Deurklink.shop. 
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €85,76.Huidige prijs is: €77,19.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €26,31.Huidige prijs is: €23,68.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €2,50.Huidige prijs is: €2,25.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €85,76.Huidige prijs is: €77,19.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €29,95.Huidige prijs is: €26,96.
- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €88,21.Huidige prijs is: €70,57.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €8,74.Huidige prijs is: €7,87.
- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €7,09.Huidige prijs is: €5,67.