done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

Glaslatten

Glaslatten zijn de latten die ervoor zorgen dat ruiten beter blijven zitten in het kozijn. Glaslatten zijn gemaakt van hout, aluminium of kunststof en zorgen ervoor dat de woning beter geïsoleerd blijft. Door weersomstandigheden, zoals regen, slijten, verrotten of beschadigen glaslatten, waardoor deze vervangen moeten worden. Een klus die een expert of klusjesman kan uitvoeren, maar die ook goed uitgevoerd kan worden door een ervaren doe-het-zelver. 

Hoe glaslatten te vervangen

Volg de volgende stappen om de glaslatten van je woning te vervangen:

  1. Meet, voordat je begint met het vervangen van de glaslatten, eerst de afmetingen op en haal de juiste glaslatten bij de bouwmarkt. Verf de glaslatten in de kleur van het kozijn, voordat je de glaslatten gaat plaatsen. 
  2. Begin dan met het verwijderen van de huidige glaslatten. Deze zijn te verwijderen met een schroevendraaier of met een beitel en hamer. Vergeet niet eerst de kitrand los te maken met een stanleymes of een ander scherp en flexibel mes. 
  3. Belangrijk is om het kozijn schoon te maken voordat de nieuwe glaslat geplaatst wordt. Veeg eerst het stof weg en maak daarna het kozijn schoon met water en terpentine. Indien het kozijn beschadigd is, dan kan deze beschadiging nu licht opgeschuurd en geverfd worden. 
  4. Zaag de glaslat op maat – indien nodig – en geef alvast aan waar de schroeven moeten komen. Plak glasband of isolatieband achterop de glaslat, aan de kant waar de glaslat het glas raakt. 
  5. Zet de glaslatten vast met glaslatschroeven. Breng daarna beglazingskit aan, om te voorkomen dat er water onder de glaslatten kan komen. Kit zorgt ook voor een extra goede isolatie van de kozijnen. Vul ook de gaatjes van de schroeven op met plamuur. 
  6. Laat de kit en plamuur drogen en maak daarna alles schoon met water (lauwwarm). Schuur de plamuur licht op en maak stofvrij met terpentine. Nu is het mogelijk om de plamuur af te lakken. 

Gebruik van het juiste bevestigingsmateriaal

De glaslatschroeven van DynaPlus zijn zo ontwikkeld dat de glaslatten zonder voorboren eenvoudig bevestigd kunnen worden op de kozijnen. De schroeven kunnen zowel binnen als buiten zonder problemen gebruikt worden, doordat de schroeven gecoat zijn met een anti-roest coating. Daarnaast beschikken de schroeven over een speciale punt die splijten van het hout voorkomt en hebben de schroeven freesribben die zorgen voor een mooie afwerking.

De schroeven van DynaPlus beschikken daarnaast over een kleine kop met TX-15 aandrijving en hebben een speciale wokkel die zorgt voor een stevige verbinding tussen de glaslatten en de kozijnen. De glaslatschroeven zijn naast voor het monteren of vervangen van glaslatten ook te gebruiken voor kleine latjes of plinten.

- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €15,03.Huidige prijs is: €12,03.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €2,78.Huidige prijs is: €2,50.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €20,88.Huidige prijs is: €18,79.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €17,38.Huidige prijs is: €15,63.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €16,24.Huidige prijs is: €14,62.
Ga naar alle Glaslatschroeven