De juiste maat moerkap bepalen

Wanneer je iets in elkaar zet met bouten en moeren kan het zijn dat de bout of moer in het zicht blijft. Als je hier langs komt kan je je er goed pijn aan doen. Dit kun je voorkomen door een moerkapje te gebruiken. Dit is een kunststof afdekkapje wat over de bout of moer geplaatst wordt. Deze afdekdopjes voorkomen niet alleen eventuele verwondingen, maar ze zorgen er ook voor dat je bout of moer minder snel gaat roesten. Daarnaast geeft het een nette afwerking aan je bouwwerk. Schroef.nl heeft zowel witte als zwarte moerkappen

Hoe kies je dan de juiste maat?

Het kiezen van de juiste maat beschermkap is erg makkelijk als je weet welke maat bout of moer je gebruikt hebt. Bouten en moeren hebben een maat die wordt aangeduid met de letter “M” gevolgd door een nummer. De afdekkapjes op Schroef.nl hebben allemaal in de titel staan voor welke M-maat moer ze geschikt zijn. Weet je niet welke maat je gebruikt hebt? Meet dan de diameter van de moer of de kop van de bout op met een liniaal. In de onderstaande tabel kun je vinden welke maat afdekkapje je dan nodig hebt. 

Is jouw bout/moer één mm groter of kleiner? Kies dan de maat die het dichtst in de buurt ligt van de door jouw opgemeten grootte. Afhankelijk van hoe je de bout/moer vasthoudt kan er namelijk een beetje verschil zitten in de grootte.