done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

Potdeksel Schroeven

Potdeksel schroeven, ook wel gevelschroeven genoemd, zijn schroeven die ontworpen zijn voor het maken van potdekselwerk. De potdekselschroef is zelfborend in vrijwel alle houtsoorten, dus ook in hardhout. Potdekselschroeven zijn behandeld met anti-roest coating waardoor ze uitermate geschikt zijn om buiten te gebruiken. Ze zijn leverbaar in brons en zwart.

Om het hout van je nieuwe bouwwerk te beschermen gebruik je een beits, zoals de Finess zwarte dekkende beits die perfect is voor het maken van een zwarte schutting!

Wil je weten wat de beste potdeksel schroef is? Bekijk hier onze vergelijking!

Ga direct naar:

Ivana zwarte potdeksel schroeven Dynaplus potdekselschroeven

Een selectie van onze potdekselschroeven

- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €20,74.Huidige prijs is: €18,67.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €27,20.Huidige prijs is: €24,48.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €17,21.Huidige prijs is: €15,49.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €22,97.Huidige prijs is: €20,67.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €31,51.Huidige prijs is: €28,36.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €27,47.Huidige prijs is: €24,72.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €24,32.Huidige prijs is: €21,89.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €37,10.Huidige prijs is: €33,38.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €34,97.Huidige prijs is: €31,47.
- 10%
Oorspronkelijke prijs was: €46,92.Huidige prijs is: €42,23.

Veelgestelde vragen

Wat is een potdekselschroef?

Potdekselschroeven zijn ontworpen om rabat- of potdekselplanken te monteren.  Het zijn zelfborende schroeven gemaakt van gehard koolstaal. Hierdoor is de potdeksel schroef zowel supersterk als buigzaam. De kans op afbreken wordt hierdoor geminimaliseerd. De kleine kop met Torx-aandrijving zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar voorkomt ook dat er spanning van de schroefkop in de plank komt. Deze spanning zou er namelijk voor kunnen zorgen dat er scheuren in het hout ontstaan. Dynaplus potdeksel schroeven zijn gecoat in een bronskleurige Anti-Roest-coating. Deze coating is opgebouwd uit drie dunne laagjes waardoor de potdekselschroef roestbestendig met de hoogste corrosiviteitsklasse (C4) is. Als de coating licht beschadigd raakt is dit geen probleem, kleine beschadigingen worden namelijk vanzelf hersteld. Hierdoor biedt de AR-coating een permanente corrosiebestendigheid. Ivana potdekselschroeven hebben een zwarte EP-5 coating. Dit is een milieuvriendelijke coating waardoor de schroef een hoge corrosie resistentie krijgt. Hierdoor is de Ivana schroef bestand tegen allerlei beschadigingen, zoals krassen en slijtage. 

Wanneer gebruik ik potdeksel schroeven?

Een potdekselschroef is, zoals de naam al zegt, de ideale schroef voor het maken van potdekselwerk, het bevestigen van houten planken op gevels en voor het monteren van schuttingplanken. Natuurlijk kun je ze ook gebruiken voor andere houten constructies. De potdeksel schroef kan in zowel zachthout als hardhout gebruikt worden. Door de bronzen kleur en kleine cilinderkop vallen potdekselschroeven weg op veel kleuren hout. Gebruik je zwarte planken? Dat is geen probleem, wij hebben namelijk ook zwarte potdekselschroeven van Dynaplus en Ivana.

Wat is potdekselen?

Potdekselen is een techniek van planken bevestigen waarbij de planken elkaar overlappen. Het wordt veel gebruikt bij het maken van gevelbekleding, bijvoorbeeld van tuinhuisjes of schuren, maar wordt ook gebruikt voor het maken van schuttingen.

Wil je meer weten over potdekselen? Kijk dan hier.

Welke lengte potdekselschroef heb ik nodig?

De lengte van de gevelschroef is afhankelijk van de dikte van de plank. Er geldt: lengte van de schroef = dikte van de plank(en) tot aan de paal x 2.

De schroef kan beter iets te lang dan iets te kort zijn. Vergeet ook niet om bij het monteren van de schroef het juiste bitje te gebruiken, zodat de kop niet beschadigd raakt. Voor potdeksel schroeven van 4,0 mm diameter is dit een Torx 15 bitje. Voor gevelschroeven van 4,5 mm diameter gebruik je een Torx 20 bitje.

Welke boor heb ik nodig om een (hardhouten) potdekselplank voor te boren?

Doordat hij een snijpunt heeft zal de potdekselschroef niet snel splijten. Toch raden wij aan om in hardhouten potdekselplanken voor te boren. Hiervoor kan een houtspiraalboor gebruikt worden. In zachthout is het niet nodig om voor te boren.

Online potdekselschroeven bestellen bij Schroef.nl

Door ons uitgebreide assortiment schroeven en gereedschap vind jij alles wat je nodig hebt voor jouw klus op één locatie. De voordelen van Schroef.nl

  • Veilig en makkelijk: online schroeven kopen kan eenvoudig en veilig bij Schroef.nl
  • Handige zoekfilters: onze zoekfilters helpen jou de juiste schroef te vinden.
  • Snelle levering: bestel je voor 16.00? Dan ontvang je je bestelling binnen 1-2 werkdagen.
  • Gratis levering boven de €50,00: bestellingen boven de €50,00 worden gratis bezorgd.
  • Vragen? onze adviseurs helpen je graag verder!