Potdeksel Schroeven

De schroefoplossing voor het bevestigen van gezwarte houten gevelplanken, het vastschroeven van schuttingplanken of het maken van potdekselwerk. De schroeven zijn zelfborend en direct te gebruiken in vrijwel elke houtsoort. Dus ook direct in Azobe en andere hardhout soorten te schroeven.

Leverbaar in Brons en in Zwarte uitvoering

Wanneer gebruik je een potdekselschroef?

Potdekselschroeven worden veel gebruikt om Zweeds rabat mee te monteren, maar zijn ook zeer geschikt voor andere houten constructies. De schroeven zijn namelijk voorzien van een snijpunt, waardoor het hout bij het indraaien niet zal splijten. Voorboren in zachthout is daardoor overbodig. Voorboren in hardhout wordt wel aangeraden. U draait de schroeven makkelijk aan met een torx bit. De benodigde lengte van de schroef hangt af van de dikte van het te bevestigen materiaal.

Gevelschroeven

Potdeksel schroeven worden ook wel gevelschroeven genoemd. De schroefoplossing voor het bevestigen van gezwarte houten gevelplanken, het vastschroeven van schuttingplanken of het maken van potdekselwerk.

Zelfborende schroef

De schroef is zelfborend door de speciale diamond-point. Deze driehoek-vormige boorpunt zorgt voor maximale boorcapaciteit met behoud van een hoge uittrekwaarde voor het maken van een stevige verbinding. Je kunt hierdoor tot aan twee centimeter van de rand van de plank zonder voorboren inschroeven. Zonder het hout te splijten.

Cilinderkop

De kleine cilinderkop zorgt voor een nette afwerking. Door deze cilinderkop wordt het inbrengen van spanning door de schroefkop in de houten plank voorkomen. Bij gebruik van platkop schroeven in gevelplanken of schuttingdelen kan de schroefkop als een soort wig werken waardoor er alsnog scheurvorming van de plank bij het schroefgat ontstaat als nadien het hout gaat drogen. Verder zorgt de kleine bronskleurige cilinderkop voor een nette afwerking op hout. De TX-drive maakt het inschroeven eenvoudig door een goede krachtoverbrenging van de bit op de schroef.

Minimale kans op afbreken

De schroeven zijn gemaakt van gehard koolstofstaal en zijn door een uitgekiend na-hardingsproces niet alleen supersterk, maar ze zijn ook heel buigzaam. Hierdoor wordt de kans op afbreken geminimaliseerd; zowel tijdens het inschroeven als nadat de schroeven zijn verwerkt en de houten planken gaan werken.

Anti-Roest Coating

De gevelschroeven zijn voorzien van een bronskleurige Anti-Roest-coating. De coating is zeer roestbestending en hebben de allerhoogste corrosiviteitsklasse; C4. De organische AR-coating is opgebouwd uit drie dunne laagjes organische coating bovenop de elektrolytische zinklaag wat zorgt voor een zeer goede hechting. Mocht de coating toch licht beschadigd raken bij het inschroeven? Geen probleem; de coating kan kleine beschadigingen zelf herstellen waardoor de AR-coating een permanente corrosiebescherming biedt aan de schroeven.