done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

Welke kit moet ik gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten kitten te gebruiken die elk voor een ander doel geschikt zijn. Maar hoe weet je dan welke je voor jouw klus moet gebruiken? Schroef.nl heeft een overzicht gemaakt van veel voorkomende klussen en welke kit daarvoor geschikt is.

Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen jou graag om de juiste keuze te maken!

Kijk ook eens naar onze tips voor het vervangen van kit!

 

Welke kit heb ik nodig voor…?

Voor het afdichten van voegen en scheuren binnenshuis kan een voegkit voor binnen worden gebruikt. Dit is een acrylaatkit, ook wel schilderskit genoemd, die geschikt is om weinig werkende voegen, naden en kieren binnenshuis te dichten. De voegkit voor binnen is een overschilderbare kit die makkelijk te verwerken is. Als er een stucwerk met structuur op de muur zit kan je ook een structuur kit gebruiken. Dit is ook een acrylaatkit, maar dan met een korrelstructuur. Hierdoor valt de kitrand beter weg in de textuur van de muur.

Bij voegen en scheuren buiten kan gevelvoegkit gebruikt worden. Gevelvoegkit is een polymeer kit die zelfs bij slechte weersomstandigheden makkelijk verwerkbaar is. Het is een overschilderbare kit met goede hechting die elastisch blijft.

Er zijn speciale kitten voor het aanbrengen van kit rond de ramen. Dit zijn beglazingskitten of vensterkitten. Deze kitten zijn ontworpen om een goede hechting tussen het glas en het kozijn te geven. Zo wordt er een waterdichte, blijvende verbinding gemaakt zonder dat de voeg losbreekt. Het zijn overschilderbare kitten die goed weerstand zijn tegen UV-straling en weersinvloeden. Naast de voeg tussen het glas en het kozijn kunnen ze ook gebruikt worden voor aansluit- en uitzettingsvoegen tussen het raamprofiel en de muur.

Vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken, zijn erg gevoelig voor schimmel. Dit kan ook in de kitranden gaan zitten, waardoor er zwarte vlekjes ontstaan. Dit ziet er niet alleen onhygiënisch uit maar kan ook een gezondheidsrisico zijn. Sanitair kit is een schimmelwerende kit, waardoor het de beste keuze is voor kitten in vochtige ruimtes. Daarnaast hecht sanitairkit goed op verschillende ondergronden, waaronder acryl baden. Deze kit is niet overschilderbaar, maar wel in veel kleuren verkrijgbaar, zoals wit, grijs, jasmijn en transparant. 

Er zijn verschillende soorten kit die gebruikt kunnen worden als je met het dak bezig gaat. EPDM lijmkit wordt toegepast bij het verwerken van EPDM dakfolie. Het is geschikt voor zowel het verlijmen als het afdichten van EPDM. Door de hoge kleefkracht hecht EPDM lijmkit op de meeste bouwmaterialen, zelfs als ze vochtig zijn.

Tixophalte is een bitumineuze lijm en afdichtingskit ontwikkeld voor het dichten van lekken en voor reparaties. Het hecht op alle dakbedekking en hecht zelfs op natte ondergrond. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor waterdichte afwerking van overlappingen van dakbedekking, het voegen van dakranden en schoorstenen en voor het bevestigen van regenwaterafvoersystemen op het dak. Daarnaast is het uitermate geschikt om noodreparaties in de dakbedekking uit te voeren.

Als je op zoek bent naar een kit om mee te lijmen dan is multikit geschikt. Multikit is een universele polymeerkit die zeer geschikt is om mee te lijmen. Het heeft goede hechting aan de meest voorkomende bouwmaterialen, zowel binnen als buiten.

Voor het water- en gasdicht afdichten van kabel- en buisdoorvoeren kun je Aquaswell gebruiken. Aquaswell is een voegkit op polyurethaan basis die tot 450% van zijn oorspronkelijke volume opzwelt bij contact met water. Als er geen contact meer is met water dan gaat het weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit kan doordat het elastisch blijft na uitharding. Het hecht goed op de meest gangbare bouwmaterialen, zoals beton, metaal en pvc.

Natuurstenen zijn poreuze materialen. Dit betekent dat ze kanalen bevatten waarin stoffen binnen kunnen dringen. Wanneer er vloeibare stoffen, zoals de siliconenolie in kit, in deze kanalen komen dan kan dit voor vlekken zorgen. In plaats van een gewone siliconen kit kan er een kit speciaal voor natuursteen gebruikt worden, zoals de Soudal Silirub+ (verkrijgbaar in antraciet en zwart). Deze kit heeft alle eigenschappen van een normale siliconenkit, zoals hoge flexibiliteit, maar laat in de meeste gevallen geen vlekken achter.

Om een gebouw optimaal brandveilig te maken is het belangrijk dat doorvoeringen en lineaire voegen goed gedicht worden. Hiervoor kan brandwerende kit gebruikt worden. Brandwerende kit zorgt ervoor dat de doorgang van vuur en rook vertraagd wordt.

Universele kitten zijn kitten die in veel verschillende omstandigheden te gebruiken zijn. Deze kitten kunnen zowel van polymeren als siliconen gemaakt zijn. 

Multikitten zijn MS polymeer kitten die geschikt zijn om mee af te dichten én mee te lijmen. Ze hebben een goede hechting op een verscheidenheid van materialen, zelfs als deze vochtig zijn. Multikit heeft een hoge flexibiliteit en schokbestendigheid. Daarnaast is multikit overschilderbaar met de meeste soorten verf en is het relatief snel uithardend.

Siliconen kitten zijn en blijven flexibel. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het afdichten van aansluit-, constructie- en beglazingsvoegen. Siliconen kitten zijn goed bestand tegen UV-straling en verschillende weersomstandigheden. Echter, ze zijn vaak niet overschilderbaar en zijn niet goed in het hechten. 

Hoe weet ik of mijn kit van goede kwaliteit is?

Wat veel mensen niet weten is dat er nogal wat verschil in kwaliteiten van kitten te verkrijgen is. Wat de één een sanitairkit noemt is voor de ander een normale siliconenkit. 

In het Schroef.nl assortiment zijn alle kitten van professionele kwaliteit. De naam geeft precies aan waar de kit geschikt voor is. Je kunt er dus van verzekerd zijn dat onze sanitair kit ook daadwerkelijk schimmelwerend en geschikt voor sanitair is.

Hoe wordt kit getest?

In het laboratorium wordt elke keer dat er een batch kit geproduceerd wordt een monster genomen. Dit monster wordt getest om te zien of het daadwerkelijk aan de hoogste normering voldoet. Tevens wordt er een monster achtergehouden zodat, indien er een klacht zou zijn, dit terug te brengen is tot de productiedatum en het batch nummer.

Kit leverancier Soudal laat in de video één van hun tests zien. Er is te zien hoe ze het ‘uitzakken’ van de kit of lijm in een verticale voeg testen. Dit is erg belangrijk, als de kit te veel uitzakt kan dit namelijk leiden tot te weinig kit in de voeg. Dit zorgt voor onvolledige afdichting of verlijming. 

Een selectie van onze kitten

- 20%
Oorspronkelijke prijs was: €6,03.Huidige prijs is: €4,82.
- 20%
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €4,97.Huidige prijs is: €3,98.
Meer info
- 15%
Oorspronkelijke prijs was: €7,36.Huidige prijs is: €6,26.
- 15%
Oorspronkelijke prijs was: €11,33.Huidige prijs is: €9,63.
- 15%
Oorspronkelijke prijs was: €13,07.Huidige prijs is: €11,11.
- 15%
Oorspronkelijke prijs was: €21,78.Huidige prijs is: €18,51.
- 15%
Oorspronkelijke prijs was: €3,97.Huidige prijs is: €3,38.