done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Gratis verzending vanaf € 50,-

done

Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

done

Persoonlijk advies

Vlonderschroeven, ook wel terrasschroeven, zijn speciaal ontwikkeld voor het maken van vlonders en terrassen. Ze zijn gemaakt van RoestVastStaal (RVS) of behandeld met anti-roest coating zodat ze geschikt zijn voor buitengebruik. Vlonder schroeven worden van sterk maar flexibel materiaal gemaakt, zodat ze niet breken als het hout gaat werken.

Naast vlonder schroeven vind je bij Schroef.nl ook andere benodigdheden voor het maken van een terras.

Benieuwd naar de verschillen tussen de vlonderschroeven? Kijk dan in onze vlonderschroeven vergelijking.

Beste keuze vlonderschroeven

Ga snel direct naar:

Ivana vlonder schroeven RVS Spax vlonderschroeven RVS Dynaplus vlonderschroeven anti-roest Ivana vlonder schroeven anti-roest

Handige  hulpstukken

Meest verkochte boren voor vlonderbouw

Veelgestelde vragen

Vlonderschroeven (terrasschroeven) zijn schroeven die uitermate geschikt zijn om een terras of vlonder mee te maken. Ze worden van extra sterk, corrosiebestendig materiaal gemaakt. Hierdoor kunnen ze tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is de vlonderschroef door het specifieke uithardingsproces nog flexibel en breekt hij niet af tijdens het inboren of als het hout gaat werken. Op Schroef.nl vind je zowel RVS vlonder schroeven als vlonder schroeven met anti-roest coating.

Het gebruiken van een vlonderschroef heeft vele voordelen, zoals:

  • Een vlonderschroef heeft een zelfborende snijpunt. Hij kan daardoor in veel gevallen gebruikt worden zonder voor te boren, zonder dat het hout splijt. Maak je een hardhouten vlonder? Voor het mooiste resultaat raden wij aan om dan wel voor te boren.
  • Terrasschroeven worden gemaakt van corrosiebestendige materialen, zoals RoestVastStaal (RVS) en gehard staal met anti-roest coating. Hierdoor kunnen ze tegen alle weersomstandigheden.
  • Door een slim uithardingsproces is een vlonderschroef niet alleen sterk, maar ook flexibel. Hierdoor breken ze niet af tijdens het inboren of als het hout gaat werken.
  • De kop van de vlonderschroef is zo ontworpen dat hij direct in het hout verzinkt. 
  • Vlonder schroeven zijn bij Schroef.nl in veel soorten en maten te verkrijgen. Zo vind jij altijd de juiste voor jouw vlonder.

Welke vlonderschroef voor jouw klus geschikt is hangt af van het materiaal van de vlonderplank. Veel hardhout soorten bevatten looizuren, bijvoorbeeld Red Cedar-, Douglas- en eikenhout. Gebruik in hardhout daarom schroeven met een anti-roest coating. 

Terrasschroeven met anti-roest coating

De bronskleurige gecoate vlonder schroeven zijn zeer roestbestendig en voldoen aan de hoogste norm voor corrosiebestendigheid: C4. Het is geen probleem als de coating licht beschadigd raakt bij het inschroeven, kleine beschadigingen worden namelijk door de coating zelf herstelt. Hierdoor geeft de AR-coating een permanente corrosiebestendigheid. Deze terrasschroeven zijn gemaakt van gehard staal, waardoor ze sterker zijn dan RVS. Ze hebben freesribben onder de kop die er voor zorgen dat de schroef mooi in het hout verzinkt. Dit samen met de bronzen kleur zorgt ervoor dat de vlonder schroef goed wegvalt op houten planken. Daarnaast heeft de terrasschroef een zelfborende punt, waardoor voorboren niet noodzakelijk is. Voor het mooiste resultaat is het in hardhouten vlonderplanken wel aan te raden om voor te boren.

Bij Schroef.nl vind je vlonderschroeven met anti-roest coating van de merken Dynaplus en Ivana.

RoestVastStaal (RVS) vlonderschroeven

RVS vlonderschroeven hebben een fixeerschroefdraad, waardoor ze op duurzame wijze met het hout verbinden. Ze hebben een zelfborende snijpunt, die het splijten en bollen van het hout voorkomt. Door deze snijpunt is het in veel houtsoorten niet nodig om voor te boren, hoewel het in hardhout wel aan te raden is. Onze RVS vlonder schroeven hebben een cilinderkop waarmee de schroef direct in het hout verzinkt. Daarnaast verminderen ze kraakgeluiden in de onderconstructie.

Bij Schroef.nl vind je RVS vlonderschroeven van de merken Spax en Ivana

Welke maat vlonderschroef je nodig hebt is afhankelijk van de dikte van de vlonderplank. Onze vuistregel voor de lengte van de vlonder schroef is:

de dikte van de plank x 2½

Als je een plank van 2.0 cm dik wil gebruiken, dan heb je dus: 20 mm x 2½ = 50 mm lange vlonderschroeven nodig.

Over het algemeen zijn vlonderschroeven al zo ontworpen dat ze vanzelf in het hout verzinken. Bijvoorbeeld doordat ze freesribben onder de kop hebben. Als je de schroef verder in het hout wilt verzinken dan gebruik je een verzinkboor.

Wij raden aan om hardhouten vlonderplanken voor te boren. Door een gat voor te boren kun je voorkomen dat het hout splijt. Daarnaast zorgt ervoor dat de terrasschroef recht door het hout heen gaat. De diameter van de boor hangt af van de diameter van de schroef. Gebruik je 5.0 mm dikke vlonder schroeven, dan boor je voor met een 3.5 mm houtspiraalboor voor hardhout.

Voorboren in zachthouten vlonderplanken kan, maar het is niet nodig. Je gebruikt dan dezelfde maat houtspiraalboor.

Als je wilt weten hoe je zelf een vlonder kunt leggen kijk dan eens in onze “vlonder maken” klushulp. Hier wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je een vlonder moet maken.

Om erachter te komen welke materialen je precies nodig hebt kun je ook gebruik maken van de Spax vlonder configurator.

Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de vlonderplanken te laten. Wanneer het hout gaat werken zetten de planken namelijk uit. Gebruik afstandshouders om ervoor te zorgen dat je overal de juiste afstand tussen de planken hebt. 

Hardhouten vlonderplanken hebben minimaal 5 mm tussenruimte nodig en zachthouten vlonderplanken minimaal 10 mm. Droge planken kunnen nog meer uitzetten dus hebben meer tussenruimte nodig.

Vlonderschroef online kopen

Koop nu je vlonderschroeven online bij Schroef.nl en geniet van de voordelen:

  • De juiste schroeven voor elke klus: of je nou een vlonder wilt leggen, de badkamer aan het verbouwen bent of een schilderijtje op wil hangen, bij ons vind je de juiste schroeven voor jouw klus.
  • Tips en klushulp: weet je niet zeker welke bevestigingsmaterialen je nodig hebt voor jouw klus? In de tips vind je ons advies over materiaalkeuze. Weet je niet waar je moet beginnen? In onze klushulp hebben wij voor een groot aantal klussen tips op een rij gezet.
  • Bezorging binnen 1-2 werkdagen: Je ontvangt je artikelen 1-2 werkdagen na het plaatsen van de bestelling. Zo kan jij snel met je klus beginnen.
  • Gratis bezorging vanaf €50,-: bestel je voor meer dan €50,-? Dan bezorgen wij je bestelling gratis.
  • Persoonlijk advies van onze experts: heb je vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Onze experts helpen je graag verder. Neem telefonisch of per mail contact met ze op en ze beantwoorden je vraag snel.