De flexibiliteit van schroeven

Buighoektest 

Met een speciale buighoekopstelling kan de flexibilteit van schroeven getest worden. Om te kunnen testen wordt eerst de kop van de schroef afgebroken. Hierna wordt de schroef in de buighoekopstelling geplaatst en wordt de schroef gebogen tot hij afbreekt. 

Testresultaten

Spaanplaatschroef van 4×40: Deze schroef breekt af op een punt van 31 graden

DynaPlus Universeelschroef van 4×40: Het breekpunt van deze schroef ligt op 75 graden

Zoals hierboven gezien kan worden is het verschil in buighoeken erg groot. De DynaPlus schroef komt als winnaar uit de bus, als het om flexibilteit gaat. Om de flexibilteit van deze schroef nog verder te testen, is er nog een tweede test met de DynaPlus schroef gedaan. De DynaPlus schroef is gebogen naar een hoek van 45 graden en weer teruggebogen, en deze test is een aantal keer herhaald. Dit wordt gedaan om het werken van hout na te bootsen. Ook bij deze test breekt de DynaPlus schroef niet af. 

Door de juiste materiaalkeuze en het nahardingsproces, is de DynaPlus schroef zowel flexibel als hard gemaakt. Een schroef die perfect in werkend hout blijft zitten, zonder af te breken!

 

Het is bij hout-projecten, zoals het bouwen van een vlonder of schutting, dus belangrijk om een schroef te gebruiken met de juist flexibiliteit. Gebruik daarom altijd passende vlonderschroeven of schuttingschroeven