Bij Schroef.nl vind je de beste schroeven voor het plaatsen van een schutting. In ons assortiment vind je schroeven voor hardhout en voor zachthout schuttingen. Schroeven voor schutting moeten goed roestbestendig zijn. Wij raden daarom aan om outdoor schroeven met Anti-Roest coating of roestvrijstalen schroeven te gebruiken. Voor een schutting plaatsen gebruik je schroeven met plat verzonken kop zodat ze netjes in het hout geschroefd kunnen worden.

Ga jij rabatplanken gebruiken voor je schutting of ga je potdekselen? Gebruik dan potdekselschroeven

Ga direct naar:

Anti-roest Outdoor Schroeven RVS Outdoor Schroeven Potdekselschroeven

Beste keuze schuttingschroeven

Meest verkochte potdekselschroeven

Veelgestelde vragen

De keuze voor het juiste bevestigingsmateriaal is erg belangrijk. Als je de verkeerde schroeven voor schutting gebruikt kunnen ze namelijk afbreken of strepen op de planken geven. Het is belangrijk om schroeven te gebruiken die roestbestendig zijn. De looizuren die in hout aanwezig zijn zorgen voor versnelde corrosie van alle ijzerhoudende materialen waarmee het hout in aanraking komt. Deze reactie kan zwarte strepen op de planken geven. Gebruik daarom RVS schroeven of schroeven met anti-roest coating. De Dynaplus of Ivana schroeven met anti-roest coating zijn de ideale schroeven wanneer je een hardhouten schutting bouwt. Deze outdoor schroeven zijn gemaakt van gehard staal en twee keer zo sterk als roestvrijstalen schroeven. Daarnaast zijn ze voorzien van een zelfborende punt, waardoor ze in veel gevallen te gebruiken zijn zonder voor te boren. De coating zorgt ervoor dat de schroef bestand is tegen de looizuren in alle houtsoorten, waaronder eiken-, Douglas- en Red Cedar hout. 

Wanneer je een schutting maakt die gepotdekseld is of met Zweeds rabat-delen gebouwd maak je gebruik van potdekselschroeven.

Een schutting zetten met behulp van schuttingschroeven is niet per se moeilijk, maar er komt wel het één en ander bij kijken. Zo moet je beslissen welke houtsoort je gaat gebruiken. Kies je voor hardhout of zachthout? Ook de keuze van het houtprofiel heeft een grote invloed op hoe je schutting eruit komt te zien. Zo kan je gaan voor rechthoekige delen, schaaldelen of een rhombus-profiel. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te potdekselen. Weet je niet wat dit is? Klik dan hier.

Na de keuze voor hoe je schutting eruit komt te zien is het natuurlijk belangrijk om het juiste bevestigingsmateriaal te kiezen. In de Schroef.nl “schuttingplanken en gevelbekleding” klushulp vind jij alles wat je moet weten voordat je een schutting gaat bouwen. Van uitleg over de verschillende schuttingschroeven tot de houtprofielen. Schroef.nl helpt jou je klus op professionele wijze uit te voeren!

Voor de lengte van de schutting schroef geldt de volgende vuistregel.

Lengte van de schroef = dikte van de plank x 2

Voor een plank van 16 mm geldt dus dat je een schroef van minimaal 16 x 2 = 32 mm lang nodig hebt.

Een tuinhek of poort is de finishing touch van je schutting. Hiermee is je tuin goed afgesloten, maar kan je er toch makkelijk in en uit gaan. Om te leren hoe je zelf een stevig tuinhek kan plaatsen kijk je natuurlijk in de Schroef.nl “tuinhek plaatsen” klushulp!