Hout splijten voorkomen

Splijttest

DynaPlus heeft verschillende schroeven getest om te zien welke schroeven de juiste schroeven zijn om hout splijten te voorkomen.

Resultaten: 

Spaanplaatschroef zonder boorpunt
Het hout splijt wanneer deze ingedraait wordt zonder voorboren.

Spaanplaatschroef met snijpunt die voorboort
Wanneer deze schroef zonder voorboren ingedraait wordt, splijt het hout lichtelijk bij de aanzet. 

DynaPlus universele schroef met unieke bolpunt
Het hout splijt niet wanneer de schroef ingedraait wordt zonder voorboren. DynaPlus schroeven zijn SKH gekeurd waardoor deze ook in timmerfabrieken gebruikt mogen worden.

DynaPlus universele schroeven

De universele schroeven zijn ontwikkeld voor optimaal schroefgemak en zijn te verwerken in diverse bouwmaterialen. De schroeven kunnen tot wel 50% sneller ingeschroefd worden dan gewone schroeven door de unieke boorpunt, speciale schroefdraad en transparant smeermiddel. Voorboren is niet nodig en de schroeven hebben een zeer lage indraaiweerstand waardoor er per acculading veel meer schroeven verwerkt kunnen worden. Uw klus is vliegensvlug klaar!

Door de cross-sections boorpunt en gekarteld schroefdraad wordt het splijten van hout voorkomen. De schroeven zijn gemaakt van gehard koolstofstaal en zijn door een uitgekiend hardingsproces niet alleen supersterk, maar ze zijn ook heel buigzaam. Hierdoor is de kans op afbreken geminimaliseerd; zowel tijdens het inschroeven als nadien, wanneer de schroeven zijn verwerkt en het hout gaat werken.

Spax-Cut-punt

Met de 4CUT-punt kan worden geschroefd zonder voor te boren (afhankelijk van de houtsoort). Dat is mogelijk door de speciale schroefpunt.

Het vierkant verdringt de vezels van het hout en zorgt dat de schroef snel aangrijpt. Zo wordt splijten van het materiaal effectief voorkomen en wordt het indraaimoment verlaagd.

Bij harde houtsoorten adviseren wij toch voor te boren, ook bij gebruik van SPAX met 4CUT.