Ivana

Ivana is een merk, opgericht in 1948 voor groothandels en speciaalzaken in ijzerwaren, bouwbeslag, hang- & sluitwerk, verven, gereedschappen, machines en bevestigingsmaterialen.

Ga naar schroeven:

Ga naar pluggen:

Ga naar gereedschap:

Ga naar chemie:

Ga naar bouten & moeren:

Over Ivana

Visie

Door kennis en betrokkenheid realiseren we meerwaarde en innovatie in ons assortiment. De ervaring en vakkennis van de aangesloten verkooppunten dienen als basis voor klantgerichte ontwikkeling van het Ivana-assortiment.

Missie

Het betrouwbare en professionele merk, dat het verschil maakt met kwalitatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen. Kernbegrippen voor Ivana zijn deskundigheid, innovatie, betrouwbaarheid en betrokkenheid.

Historie

Isaac van Aalten was behalve ijzerwarenhandelaar ook architect, ontwerper en uitvinder. Zijn merknaam Ivana komt in 1948 voor het eerst op de markt. De eerste Ivana-catalogus verschijnt in 1966. Inmiddels is het Ivana assortiment verkrijgbaar bij 80 vestigingen door heel Nederland en België.

Ivana biedt A-merk kwaliteitsschroeven aan. Altijd een hoge kwaliteit en een stevige binding met de schroeven van Ivana! Naast schroeven heeft Ivana ook nog een uitgebreid assortiment in onder andere bits sets en gereedschappen. Zo kan iedere klus op een goede en veilige manier afgerond worden.

Ivana Buitenschroeven AR

In het brede assortiment IVANA schroeven, zijn de Buitenschroeven met Anti-Roest-coating. Deze schroeven hebben een hoogwaardige duplex-coating. De elektrolytisch verzinkte schroeven zijn voorzien van drie organische toplagen die de stalen schroeven beschermen tegen corrosie.

In een zoutsproeitest geeft dit tot wel 1.000 uur een roestvrij resultaat. En omdat de schroeven zijn gemaakt van gehard staal, zijn ze veel sterker als RVS schroeven. De TX-aandrijving zorgt voor een stevige grip tijdens het indraaien en verkleint de kans op het beschadigen van de coating. Van Ø 3.5 tot en met Ø 5.0 hebben de schroeven dezelfde TX-20 aandrijving, dit voorkomt het onnodig veel wisselen van bitjes tijdens de klus.

Om het splijten van het hout tegen te gaan zijn de schroeven voorzien van een voorborende snijpunt. Daarnaast zorgen de freesribben onder de kop voor een mooie verzinking in het hout. Vanaf een lengte van 40 mm zijn de schroeven met deeldraad uitgevoerd; dit trekt het hout beter aan bij hout-op-hout verbindingen.

SHR

De IVANA Buitenschroeven zijn, net als de verzinkte uitvoering, voorzien het SHR keurmerk. Dit keurmerk bewaakt de kwaliteit en eigenschappen, zoals opgegeven. Er wordt hierbij gekeken naar de uittrekwaarde, de indraaiweerstand, het indraaimoment en de buigsterkte volgens CE EN-14592. Eens per jaar wordt door Stichting Hout Research (SHR) in Wageningen via steekproeven gecontroleerd of de schroeven aan de opgegeven waarden voldoen.

Kenmerken

 • Hoge corrosiebestendigheid door hoogwaardige coating.
 • Sterke schroeven.
 • TX-aandrijving voor stevige grip.
 • Ø 3.5 t/m Ø 5.0 TX-20 aandrijving.
 • Snijpunt voorkomt splijten.
 • Freesribben onder de kop voor mooie verzinking.
 • Dezelfde kwaliteit als de verzinkte IVANA schroef TX.
 • De ideale schroef voor buitentoepassingen.
 • Veel sterker dan RVS schroeven.
 • In combinatie met een TX-drive is RVS een slechte keuze; te zacht materiaal.
 • Schroef is magnetisch.