Woodies Ultimate Schroeven

Woodies® Ultimate schroeven zijn sinds de introductie in 2009 een begrip op de Nederlandse markt. Dit komt door de eigenschappen van deze schroeven. Ze hebben namelijk freesribben, een extra diepe torx indruk, snijpunt en schachtfreesribben. Daarnaast is het doosje aan twee zijden te openen waardoor deze nog makkelijker in gebruik is. En als extra plus krijg je bij elk doosje Woodies een gratis bit. 

De Woodies Ultimate Schroeven behoren tot één van de weinige merken schroeven welke zijn voorzien van de ETA certificering en daarmee voldoen aan de hoogste technische vereisten. 

ETA nummer
Woodies logo

Ga naar schroeven:

Kenmerken van Woodies Schroeven

  • Zonder voorboren geschikt om in bijna iedere houtsoort te verwerken.
  • Extra diepe TX indruk voor betere grip op de schroef en langere levensduur van de bit.
  • Gratis bit in elke verpakking.
  • Freesibben onder de kop, waardoor het materiaal wordt geruimd en de kop beter verzinkt.
  • Schachtribben en speciaal schroefdraad, waardoor schroeven makkelijker en sneller het hout indraaien. De schachtribben zorgen ook voor minder spanning op de schroef en de accu van de boor gaat langer mee.
  • Speciale punt verminderd de kans op splijten en de schroef ´grijpt´ sneller in het hout.
  • Alle Woodies Ultimate schroeven zijn verpakt in stevige dozen, aan 2 zijden te openen.
  • ETA-gekeurd
  • CE-markering
  • Duitse Zulassung voor M6 en M8 diameter schroeven.

Eigenschappen van Woodies schroeven

Naast de generieke eigenschappen heeft een groot deel van de Woodies-Ultimate schroeven zeer innovatieve eigenschappen, waardoor deze als vervanger van andere bevestigingsmaterialen kunnen dienen. De Woodies zijn voorzien van een reeks eigenschappen die voldoen aan de eisen die de professionele verwerker mag verwachten.

Extra diepe Torx-indruk

Hierdoor ontstaat er extra grip wanneer de bit wordt aangebracht in de Torx-indruk.

Freesribben onder de kop

Hierdoor wordt het materiaal geruimd, waardoor de kop beter verzinkt. (uitzondering hierop vormt de scharnierschroef. Deze beschikt niet over de freesribben om beschadiging aan scharnieren en ander beslag te voorkomen.

Schachtribben en schroefdraad

Zorgen er voor dat de schroef gemakkelijker en sneller het hout ingedraaid kunnen worden; deze verminderde weerstand van het indraaien verkleint de kans op breuk en schade aan hout of beslag. En niet onbelangrijk: de accu’s die u gebruikt, gaan lager mee.

De speciale punt

Zorgt er voor dat voorboren in de meeste gevallen niet meer nodig is en de Woodies-Ultimate geschikt zijn voor bijna iedere houtsoort. Door deze punt ’grijpt’ de schroef eerder in het hout en wordt de kans op splijten bij het indraaien verminderd.

Gratis bitje

Om het product Woodies Ultimate nog completer te maken, wordt er in iedere verpakking een gratis bit meegeleverd. Deze bit zorgt er voor dat de schroeven machinaal makkelijk te verwerken zijn.

Herkenbaarheid: De letter ‘W’ in de kop

Middels dit kenmerk in alle Woodies-schroeven, is kwaliteit tezamen met alle keurmerken gewaarborgd.