FAQ

Welke schroeven moet ik gebruiken?

Dit is afhankelijk van de klus die je wilt doen. Het meest eenvoudige is om eerst te bepalen of je een binnen of buiten klus gaat doen. Voor de binnen klussen hebben wij Indoor schroeven. Dit zijn de meest voorkomende stalen schroeven, gegalvaniseerd en voldoen eigenlijk voor elke normale klus. https://schroef.nl/schroeven/indoor-schroeven.html

Voor buiten hebben wij de Outdoor serie. Deze zijn ofwel van RoestVastStaal of het zijn stalen schroeven met een coating. Het voordeel van de coating schroeven is dat deze aanzienlijk harder zijn en minder snel breken. https://schroef.nl/schroeven/outdoor.html

Welke schroeven roesten niet?

Elke schroef kan last krijgen van corrosie (roest) . Bij de RVS schroeven heb je hier de minste kans op. Maar ook onze gecoate schroeven blijven over het algemeen zonder roest. De gecoate (hardere stalen) schroeven zijn getest met een zoutsproeitest. Deze test laat zien dat de gecoate schroeven het over het algemeen net zo lang uithouden als de RVS schroeven voordat er corrosie optreedt.

Waarom moet ik schroeven in plaats van spijkers gebruiken?

Schroeven leveren een sterkere verbinding op dan spijkers, omdat ze dankzij de schroefdraad niet zo makkelijk uit het hout worden getrokken. Met een schroefboormachine is de klus bovendien snel geklaard. Schroeven zijn er in nóg meer soorten en maten dan spijkers. Een van de dingen waar je wel op moet letten is dat je het juiste bitje gebruikt voor de schroefkop.

Welke lengte schroef heb ik nodig?

Als vuistregel houden wij hier aan de dikte van het materiaal X 2½. Dus bij plaatmateriaal van 18 mm dik is dit 18 mm X 2½ = 45 mm lengte. De afmeting van een schroef wordt weergegeven als dikte van de steel onder de kop X lengte vanaf de rand van de kop.

Ons blog